Mēs ļoti vēlamies padalīties ar savu mīļāko mājās gatavoto, veselīgo dateļu-plūmju triffeļu konfekšu recepti. Pagatavošanas laiks ir neaizņems ilgāk par 10 min., triffeļu konfektes ir bez pievienota cukura, tikai veselīgas sastāvdaļas un vienā konfektē ir aptuveni 35 kcal 👍🍭

 

Mums būs nepieciešams:
️ Dateles (attīrītas, bez kauliņiem) – 750 gr.

️ Žavētas melnās plūmes  - 280 gr.

️ Smalkais muslis (derēs jebkurš, kāds labāk garšo) – 70 gr.

️ Kukurūzas kelloga pārslas bez cukura un piedevām (var izmantot arī koksriekstu skaidiņas, samaltus riekstus u.c.) – 140 gr.

️ 2 tasītes karstas, melnas kafijas

 

Gatavojam:

1.     Pagatavojam karstu melno kafiju.

2.     Liekam bļodā dateles, plūmes un pārlejam ar kafiju. Atstājam visu ievilkties.

3.     Blenderī sablendējam kukurūzas pārslas.

4.     Ņemam dateles un plūmes, kuras izmērcējušās kafijā un kļuvušas mīkstākas un aromātiskākas. Liekam tās blenderī ar pāris karotēm tās pašas kafijas, ar kuru bijām tās aplējušas – blendējam.

5.     Izblendētajā dateļu un plūmju masā pievienojam klāt musli.

6.     Veidojam konfekšu bumbiņas un apviļājam samaltajās kukurūzas pārslās.

 

Bumbiņas būs nedaudz mīkstas, bet ieliekot ledusskapī, kļūs stingrākas.

 

🖤Bumbiņu garšu ir iespējams dažādot pēc Jūsu ieskatiem. Var pievienot dažādus žāvētus augļus, kakao, riekstus, zemesriekstus. Dateles var izmērcēt arī citronu vai apelsīnu sulā, lai iegūtu citas garšas nianses – ļauj vaļu fantāzijai.